fika bör man annars dör man.

fika bör man annars dör man.
varm laxmacka på nyöppnade cykelfiket Le Mond på folkungagatan.  

Att fika är något livsviktigt för att överleva vet vi alla, samma sak gäller abnormalt stort intag av svingott kaffe. Så jag tänkte kort och gott dela några favvofik och dela med mig lite av deras storheter.

1. Kaffe – Sankt Paulsgatan 17
Mitt absoluta goto ställe när det kommer till bra kaffe, okomplicerad meny utan dippar, kaffe och toast(kantarelltoasten är supergod) är oslagbart gott. OBS tar bara kontanter.

2.  Copacabana – Hornstulls Strand 3
Hit går jag gärna när jag vill ha något mer matigt, kaffet är riktigt bra och maten är som om man var hemma hos en ambitiös vän som gjorde bra käk åt en, okomplicerat och svingott.

3. Gamla Enskede Bageri – Stora Gungans väg 2
Kaffet är sådär, men man kommer hit för en anledning och en anledning bara och de är vaniljbullarna som är så bra att man kan ta en tripp ut till min lummiga närförort, köp många och bjud dom du gillar och dig själv. Även brödet håller bra kvalitet och mackorna är helt okej.

4. Johan & Nyström – Swedenborgsgatan 7
Världsklass på kaffet och oftast väldigt trevlig personal, även här är bullarna värd ens kista! Otroligt smarriga, lokalen är inte lika skön att hänga i som på Kaffe men värt besöket för att få en högsta nivå på hur bra kaffe smakar.

5. Le Mond – Folkungagatan 67
Nyöppnat och väldigt lovande, otroligt trevlig och pratig personal och mat och kaffe som håller samma kvalite. Hitills bara varit på varma laxmackan som var otroligt god och den ÖVERMÄKTIGA chokladterrin som gör att du slipper äta middag.  Hit kan du även ta cykeln och hänga på väggen inne i fiket.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s